Nyheder

Foreningsoplysninger

CVR-nummer: 40026703

Foreningens navn: Lokallisten Brøndby

Adresse: Højstens Allé 1, 2605 Brøndby

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved -

Kim Limkilde-Welcher

Kontakt

Stifter af Lokal Listen Brøndby

Kim Limkilde-Welcher


Telefon 5333 1199

Email: kontakt@lokallistenbroendby.dk

LOKALLISTEN

BRØNDBY

Dit lokale politiske parti


Uafhængig af politiske strømninger, partier, holdninger og meninger 

Nyheder

BRØNDBY BUSSEN

02.03.2019


Lokallisten Brøndby vil forbinde vores tre bydele, så det både kommer erhvervslivet, og borgerne til gode - på en og samme tid.


Vi bor i en dejlig by, men vores by er opdelt i tre enheder hvorfor vi desværre ofte kun færdes i vores egen mikroby, da det kan være svært og tidskrævende at komme rundt i Brøndby hvis man ikke har en bil, eller er i stand til at bevæge sig rundt på cykel.


I særdeleshed ældre, svagt gående, handikappede, samt mindre børn har i dag svært ved at komme fra den ene bydel til den anden, og det er ikke gavnligt for hverken den enkelte borger, eller erhvervslivet, som på mange måder mister kunder til de store handelscentre som omgiver Brøndby. Alle de gode kulturelle tilbud der ligeledes tilhører vores by, er der ligeledes mange borgere som ikke benytter, da transporten til og fra hjemmet i dag er for besværlig.


Vi har i dag to stationer, og en kommende letbane i vores by, men vi har ikke en buslinje der forbinder disse store transportmuligheder, ligesom vi har tre gode og forskellige handelscentre med forskellige butikker, men ingen direkte forbindelseslinjer.


Lokallisten Brøndby vil arbejde for at der bliver etableret en kommunal busrute, der skal modtage passagerer fra både større, men også mindre veje i Brøndby, så det bliver langt nemmere at transporterer sig rundt til alle de tilbud og seværdigheder vi har i vores by, ligesom busruten skal knytte mennesker tættere sammen på trods at afstande.


Jf. vores partiprogram ønsker vi at genskabe nogle af de fordele, der er ved at lade kommunen stå for kommunale opgaver, og vi vil derfor arbejde for at sådanne bybusser skal være kommunalt ejet, eller leaset til kommunen, og ansatte personaler i forhold til disse busser skal naturligvis også være kommunale ansatte.

Busserne skal til en vis grad være selvfinansierede i forhold til driften, hvorfor en mindre egenbetaling skal betales når man benytter busserne - men eftersom ruterne ikke skal give overskud til en privat ejer, selskab, eller kapitalinvestor, forventer vi at billetpriserne kan blive betydeligt billigere, end hvad en alm to zoners billet koster hos de etablerede busselskaber.


Hvad syntes du? Har vi brug for en sådan lokalbus?


TRE MEDALJER TIL BRØNDBY

08.01.2019


BRONCE
Med en bruttoledighed i Brøndby på 5,9 % er vi den kommune i landet der ligger på tredjepladsen over flest ledige i landet.


SØLV
Brøndby kommune ligger på en andenplads med 10,4 % fattige børnefamilier. En stigning med hele 4,4 % siden sidste optælling i 2015.


GULD
På en flot førsteplads, som Brøndby deler med de øvrige vestegnskommuner, ligger hjemløshedsprocenten på 23% ud af 6.635 borger som ikke har noget sted at bo. En guldpokal af de helt store, som flere vestegnskommuner dog har ret til at holde.


Store dele af kommunalbestyrelsen mener at det går godt i Brøndby - Vi mener at det bare ikke går godt nok!


Hvad mener du?JULEN ER BØRNENES FEST

17,12.2018

Brøndby har også en fest, desværre er mange børnefamilier ikke inviteret med.


Brøndby kommune ligger på en andenplads med 10,4 % fattige børnefamilier. En stigning med hele 4,4 % siden sidste optælling i 2015.


Det er en helt igennem uacceptabel situation, som vi som Brøndbyborgere ikke skal acceptere.

Fokus for flertallet i kommunalbestyrelsen er at vi skal være Danmarks førende sportskommune, og at vi i øvrigt skal udsluse alle de familier som i øjeblikket ikke har formue, eller fast arbejde, ved at bygge nye andels- og ejerboliger, og rive ejendomme ned, hvor der stadigvæk er mulighed for enkelte at betale en rimelig leje af boligen.


Det vi ser, sker i vores by, har intet med Demokratisk Socialisme at gøre, og endnu mindre med den originale socialdemokratiske tanke hvor fattigdom ikke under nogen omstændigheder skal eksistere i Danmark.

Hvordan man definerer fattigdom kan være forskelligt, men sidst vi havde en officiel fattigdomsgrænse på 103.200 kroner, var indtil 2015 hvor Venstre meget belejligt afskaffede den.


Kender vi børn, eller har vi mistanke om børn der skal opleve endnu en jul i fattigdom, bør vi alle i forhold til julens kærlighedsbudskab, støtte op om en ny politisk retning


Det er ikke nok at tænke at det er dog forfærdeligt, vi må hver især gøre vores for at ændre tilstanden i Brøndby, og det kan vi faktisk kun gøre ved at ændre på den politik der bliver ført i kommunalbestyrelsen.


Hvis du er medlem af et lokalt parti i Brøndby, kan du skrive, eller på anden måde engagerer dig i din partiforening, og forlange at de tager fattigdom i Brøndby alvorligt - Eller du kan blive medlem at det nye lokalparti i Brøndby, Lokallisten Brøndby, et lokalt parti der er grundlagt som et supplement til de eksisterende partier i Brøndby, med en politisk linje der er tværpolitisk, med en grundholdning om at vi skal tage vare på hinanden.


Rigtig glædelig jul og godt Nytår til alle, og vores varmeste tanker til alle jer der går julen i møde, med en frygt for hvordan i skal få råd til at afholde en rigtig juleaften med jeres børn. 

Tanker i desværre ikke kan bruge til så meget, men et opråb til jer, om at engagerer jer politisk, i det kommende nye år, og blive en del af dem der træffer væsentlige beslutninger for Brøndbys borgere i fremtiden.